Automatisk oplæsning:

Ny spisekartoffel er blevet taget godt imod

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Arealet er øget med 300 procent for den danske MyCo Minds Power Potato spisekartoffel til indeværende kartoffelsæson.

Efter tre års arbejde med udvælgelse og afprøvninger af eksisterende normale kartoffelsorter er det lykkedes for firmaet MyCo Mind i Give at frembringe en ægte slanke-kartoffel.

Nyheden hedder 'Power Potato', og er en dansk kartoffel med 35 til 45 procent færre kalorier og kulhydrater end en almindelig spisekartoffel.

.- Det er lykkes os at lave denne kartoffel, i en kombination af sort og dyrkningsmetode, hvor vi tilfører langt mindre gødning til sorten, og på den måde får en kartoffel med færre kulhydrater, fortæller Christian Myllerup, direktør hos MyCo Mind i Give.

Han påpeger også, at der ikke er mange sorter med lavt kulhydratniveau, som også er én af hemmelighederne i denne Power Potato.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Leverer til Salling Group

- Vi forventer os rigtig meget af den nye variant af 'Power Potato', som vi for alvor lancerer her i januar i alle Salling Groups butikker, herunder Føtex, Bilka og Netto, fortæller Christian Myllerup.

- Spiser man en normal portion på cirka 250-300 gram af 'Power Potato', indtager man mellem 35 og 45 procent færre kulhydrater og kalorier end den tilsvarende mængde af almindelige kartofler og kun en 1/6 del af de kalorier og kulhydrater, som man vil have indtaget, hvis man spiste ris eller pasta. 'Power Potato' har desuden et højt indhold af de sunde kostfibre og 35 procent mindre stivelse end andre traditionelle kartofler.

Indtil videre er man ikke på udkig efter flere avlere af den nye type kartoffel, men man har også øget arealet fra 2020 til 2021 med hele 300 procent.

rich-media-1
Kartoflerne sælges i Salling Groups butikker, herunder Føtex, Bilka og Netto. Foto: MyCo Mind.