Lyt til artiklen:

Arbejdstilsynet vil holde ekstra øje med landbruget

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Arbejdstilsynet gennemfører en målrettet tilsynsindsats i landbrug i dag og frem til udgangen af november. Indsatsen har fokus på at forebygge smittespredning hos de ansatte i brancher med mange vandrende arbejdstagere.

Indsatsen har fokus på at forebygge smittespredning hos de ansatte i brancher med mange vandrende arbejdstagere.

På coronatilsynet vil arbejdstilsynet vejlede virksomheden om, hvordan den kan forebygge risikoen for coronasmitte både i forhold til vandrende arbejdskraft og i forhold til medarbejderne generelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser særligt efter de problemer, vi ofte støder på i branchen, når det gælder forebyggelse af smittespredning. En virksomhed vil kunne få et strakspåbud, hvis der er mangler i forebyggelsen af smitte med coronavirus. Vi foretager ikke en systematisk gennemgang af alle væsentlige arbejdsmiljøproblemer eller kontrol af udenlandske virksomheders anmeldelse i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT), men vi vil reagere med et forbud eller et strakspåbud med betydelig fare, hvis vi identificerer andre væsentlige arbejdsmiljøproblemer, skriver arbejdstilsynet i en pressemeddelelse.

Det er ikke alle virksomheder i branchen, der får besøg. Besøgene er uanmeldte.

På coronatilsynet vil arbejdstilsynet have fokus på:

- Vi vejleder om krav og anbefalinger til virksomheder med vandrende arbejdskraft i forhold til coronasmitte, og vi vejleder om og fører tilsyn med den generelle smitteforebyggelse i branchen, skriver arbejdstilsynet.

Læs mere mere om krav og forebyggelse.