Abonnementsartikel

Kuhn har i et år kørt test med en integreret jordpakker, og på Agritechnica vises den endelige model.

Agritechnica: Jordpakkeren der blev testet i Danmark, var monteret på en halvbugseret Kuhn Vari Challanger vendeplov med ti furer. På Agritechnica vises pakkeren på en seksfuret liftophængt Vari Master L vendeplov.

- Pakkeren er specielt udviklet til kunder med lettere jord, der gerne vil undgå at den nypløjede jord udtørrer og derfor gerne vil foretage en pakning samtidig med pløjningen. Pakkeren kan også anvendes på tungere jord, men her er effekten mere at knuse knolde og skære furerne fra hinanden, så jorden hurtigere tørre op, siger Christian Korsholm, fra den danske importør MI.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tæt på ploven

Pakkeren fra Kuhn er monteret med en række dobbelte ringe, der parvist er monteret i en ramme, som indstilles hydraulisk, og for at opnå den nødvendige fleksibilitet, er ringen ophængt i bladfjedre. For at minimerer vægten, og for at påvirke ploven mindst muligt, er pakkeren monteret tæt på ploven, og følger med rundt når ploven vendes.

- Den hydrauliske betjening betyder, at pakkeren let kan løftes op og trækkes ind imellem muldpladerne, når det første træk op langs et skel tages. Pakkeren kan monteres både på plove med springbolte og på plove med hydraulisk stensikring. På sidstnævnte model, skal man køre lidt forsigtigt, når første træk pløjes, da der er risiko for at underplovene udløser op i pakkeren, når den er trukket ind over muldpladerne, siger Christian Korsholm.

Vejer som en ekstra fure

Pakkeren vejer selvfølgelig noget, og med de erfaringer han har med pakkeren, vurderer Christian Korsholm, at pakkeren nogenlunde svarer til at udbygge ploven med en ekstra fure.

Pakkeren leveres foreløbig til Kuhn Vari Master L på fire til seks furer og til de halvbugserede Vari Challanger vendeplove med syv til ti furer.