Nordjyske Bruuns Maskiner har i alle årene satset på John Deere. Nu er der fuld gang i en udvidelse, og der er en ekstra mand på ønskelisten.

Bruuns Maskiner ved Thise i Nordjylland ligger midt i et af landets vigtige landbrugsområder. Herfra betjener virksomheden sine mangeårige kunder fra kyst til kyst og så langt mod syd som Randers.

Maskinhandlen er gennem årene vokset støt og roligt på en basis af trofaste kunder, som lærte indehaveren Henrik Bruun at kende, da han drev maskinstation i samme område. I dag beskæftiger virksomheden syv mennesker på fuld tid. Kerneområdet er salg og service af John Deere-traktorer.

rich-media-1
En ny hal på 760 kvadratmeter er under opførelse. Foto: Jess Ulrik Verge.

46-årige Henrik Bruun har haft et ubrudt fokus på det amerikanske mærke siden han som 17-årig kom i lære som mekaniker hos John Deere-forhandleren i Brønderslev. Men faktisk begyndte interessen allerede i drengeårene. Det ses på kontoret, der prydes af en imponerende række af John Deere-modeller. Og fra kontorets vindue på førstesalen er der et kig ned til gårdspladsen, hvor kavaleriet af grønne og gule traktorer er linet op.

rich-media-2
Bruuns Maskiner råder over markedets kraftigste PTO-bremse med 800 hk. Foto: Jess Ulrik Verge.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Specialister i John Deere

Som Henrik Bruun er også mekanikerne Casper Buhl Pedersen og Christian Vejby specialister i et reparere og service John Deere-traktorer. Fjerde mand i værkstedet er montør Rasmus Jakobsen.

Resten af personalet udgøres af hustruen Marlene Bruun, der styrer virksomhedens økonomi og tømrerne Patrick Buhl Pedersen og Lasse Christiansen, der udgør en underafdeling af virksomheden.

rich-media-3
Mekaniker Christian Vejby servicerer en J.D. 7930. Foto: Jess Ulrik Verge.

Tømrerne står for opførelsen af virksomhedens nye hal på 760 kvadratmeter, og betjener desuden en række af landbrugskunderne.

Selv om tømrerarbejde ikke hører til blandt virksomhedens kernekompetencer, blev det vurderet som fornuftigt at investere penge i to dygtige håndværkere, da disse bød sig til.

- De ønsker på sigt at blive selverhvervende, men ved at være under vores hat i begyndelsen, får de lidt hjælp til at komme i gang. Samtidig er der jo en del af vore landbrugskunder, som jævnligt har brug for at få udført noget tømrerarbejde, forklarer Henrik Bruun.

rich-media-4
Marlene Bruun har ansvaret for virksomhedens regnskab og øvrige økonomi. Foto: Jess Ulrik Verge.

Hurtig service

Det daglige arbejde i maskinafdelingen foregår i et fuldt udstyret værksted, hvor nøgleordet er hurtig service, så kunden kan komme videre.

- Vi udfører for eksempel selv planslibning af topstykker. Hvis en fodertraktor går i stykker, er tiden jo en kritisk faktor. Skulle arbejdet laves ude i byen, ville det tage 1-2 dage ekstra. Med eget værktøj kan vi udføre dette arbejde den samme dag, forklarer Henrik Bruun.

Et andet og vigtigt område for værkstedet er optimering af motorer. Til dette formål råder Bruuns Maskiner over markedets kraftigste PTO-bremse på 800 hestekræfter.

rich-media-5
Mekaniker Casper Buhl Pedersen er som værkstedets øvrige ansatte specialist i John Deere. Foto: Jess Ulrik Verge.

- Optimering af motorer er vigtigt for både brændstoføkonomien og for trækkraften i det omdrejningsområde, man foretrækker at køre i. Vi kan rykke ud til kunden med vores PTO-bremse og flytte momentkurven, så den passer bedre til det arbejde, som for eksempel traktoren skal udføre.

Motoroptimeringerne kan i øvrigt udføres på både traktorer, lastbiler og entreprenørmaskiner af alle mærker.

- Mange gange oplever vi, at en motor kommer til at yde flere hestekræfter samtidig med, at den bliver mere økonomisk, tilføjer Henrik Bruun.

rich-media-6
Indehaver af Bruuns Maskiner, Henrik Bruun, har siden sin læretid haft fokus på John Deere-traktorer. Foto: Jess Ulrik Verge.

Salg og udlejning

Salg af nyere traktorer er et område, der genererer cirka lige så meget omsætning som service og reparation. Også her holdes der fokus på John Deere-traktorer. Disse tages hjem fra England, men en del opkøbes også i Danmark.

rich-media-7
Bruuns Maskiner servicerer kunder fra kyst til kyst og så langt mod syd som Randers. Foto: Jess Ulrik Verge.

Til maskinhandlen knytter sig desuden udlejning af traktorer og andre maskiner. Hvis en kunde lader sin eksisterende traktor indgå i en handel, vil denne blive smurt og klargjort. Bliver den ikke solgt, kan den lejes.

- Vi har faste kunder, der lejer traktorer i bestemte perioder hvert år til for eksempel vintertjeneste eller i høstperioden.

Når tømrerne er færdige med den nye hal, er det håbet, at endnu en mekaniker er blevet ansat.

- Der bliver opgaver nok at tage fat på, og en ekstra mand vil også få kabalen med hverdags- og weekendvagterne til at gå bedre op, siger Henrik Bruun.