Abonnementsartikel

Globale prisstigninger på svinekød giver rekordpris. Noteringen stiger med 20 øre til 12,80 kr. pr. kg i uge 43 og er den højeste siden 2001.

Det europæiske marked for fersk grisekød trækkes stille og roligt med op af de globale prisstigninger på grisekød. Derfor når den danske notering på grisekød i næste uge det højeste niveau siden 2001.

- De asiatiske indkøbere sidder helt fremme på stolene lige nu for at sikre sig råvarer til fejringen af det kinesiske nytår i slutningen af januar. Samtidig tager den europæiske produktion af julevarer til, og det løfter langsomt priserne på vores ferske afsætning, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er fortsat salget af forender, bove og brystflæsk der trækker priserne. Priserne på kamme og skinker løftes af efterspørgslen på julevarer, og den store efterspørgsel fra Asien holder markedet for nakker på et usædvanligt højt niveau for årstiden.

- Det ser rigtigt godt ud i øjeblikket. Personligt havde jeg faktisk troet, at vi havde nået de nuværende prisniveauer hen over sommeren, men det forhindrede sommerens dyk i eksporten til Kina. Til gengæld er der ikke noget, der tyder på, at vi vil se nogen større nedgang i afskibningerne i de kommende måneder, så umiddelbart vurderet er det nuværende prisopsving stærkere funderet, end det vi så i foråret, siger Lars Albertsen.