Abonnementsartikel

Det er jagten på de næste 1000 kg. mælk, der er i fokus, når Kristian og Birgit Gade sammen med sønnen Rasmus tager imod til bedriftsbesøg på Fåregård ved Bøvlingbjerg i august.

Parret Gade overtog gården ved Bøvlingbjerg i 2011 med omkring 300 køer, og har i dag små 400. Kristian Gade har ud over dyrene hjemme både et formandskab i Holstebro Struer Landboforening, ligesom han sidder i primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer.

Blandt andet derfor har det været en prioritet, at gården skulle drives enkelt. Han lejer derfor de 222 ejede og forpagtede hektar ud, så han ikke behøver bekymre sig om planteavlen. I alt har han 222 hektar. Han køber foderet, der avles på hans marker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gør det på mange måder meget nemmere at lægge et budget uden risiko for de store udsving, men heller ikke med muligheden for at hente den store gevinst, erkender Kristian Gade.

Parret har valgt at have en krydsningsbesætning. Det er for ham et spørgsmål om at sikre en sund besætning. For to år siden, gik man væk fra malkning tre gange dagligt til to gange med et naturligt fald i ydelsen til omkring 10.800 kg. EKM som følge. Den aktuelle ydelse er pt 11.100 kg. EKM, og målet ligger på 12.000.

Nyt koncept for goldkofodring

Et spændende indslag i aftenens program bliver, når Niels Bastian Kristensen, Seges redegør for tankerne bag og erfaringerne med et nyt koncept for goldko-fodring.

Kristian Gade vil selv fortælle om gården og de overvejelser, der er gjort omkring to eller tre gange malkning. Kvægrådgiver Flemming Hølmkær, Sagro fortæller om det forsøg der kører på gården med reduceret kraftfoder i senlaktation. Ligeledes vil Kristian Gade fortælle om udbyttet af de 0,8 øre pr. liter mælk, som opkræves til projektmidler.

Bedriftsbesøget arrangeres i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Sagro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvægrådgiver Flemming Hølmkær håber, at mange, også fra hele oplandet, vil komme, da arrangementet 7. august ved Bøvlingbjerg er gratis og for alle.