På Roskilde Dyrskue findes et lille telt med store ambitioner. Her tager man valgkampens fokus på klima helt bogstaveligt sammen med en gruppe danske landmænd og deres regnorme. De har nemlig forsøgt sig med omlægning til Conservation Agriculture og fået værdi på bundlinjen.

- Vi kommer ikke uden om, at fremtidens planteavl bliver udfordret af mere ekstreme klimaforhold, som vi i landbruget er nødt til at forberede os på. Vi så et 2017, som var meget vådt, et 2018 der var meget tørt, og også i 2019 kommer vi til at forholde os til, at klimaet ændrer sig, siger Hans Henrik Fredsted, afdelingsleder i Agrovi Planteavl.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fede regnorme

På Agrovis stand kan man derfor komme på besøg i tema-teltet for projektet Grønne Marker, Stærke Rødder og møde de altafgørende, fede regnorme og høre meget mere om fordele og forskelle på dyrkningssystemerne inden for pløjning, pløjefri og Conservation Agriculture samt de økonomiske fordele, der er ved at arbejde med efterafgrøder.

- Hos Agrovi er vi på forkant med løsninger, inden vores kunder bliver mødt af påbud og krav, der kan være svære og omkostningstunge at opfylde. Det indebærer blandt andet også de stigende krav til bæredygtig produktion, hvor vi finder den rette balance mellem udbytte og økonomisk bæredygtighed og hensynet til klima og miljø sammen med vores kunder. Derfor er vi meget stolte over vores projekt om Conservation Agriculture, siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.