Abonnementsartikel

Arlas omsætning af økologiske produkter vækstede i 2018 med seks procent svarende til 58 millioner kroner.

I 2015 søsatte Arla en ambitiøs strategi om at øge omsætningen af økologiske produkter i Danmark med 50 procent inden 2020. Nu gør fødevarevirksomheden status. Arlas omsætning af økologiske produkter vækstede i 2018 med seks procent svarende til 58 millioner kroner, og det får det samlede økosalg i 2018 til at lande på 1,047 millarder kroner. Arla mangler dermed kun syv procent for at nå det ambitiøse økologimål, som skal sikres ved investeringer i innovation og lancering af en række nye økologiske produkter i 2019, skriver Arla i en pressemeddelelse.

15 økologiske fødevarelanceringer, investeringer i markedsføring, innovation og bæredygtig emballage er blandt Arlas skyts for at nå den ambitiøse økostrategi. Arla, der er verdens største økologiske mejeri, satte nemlig i 2015 en målsætning om at øge omsætningen af økologiske produkter med 50 procent inden 2020. Det svarer til et årligt salg af økologi på 1,2 mia. kr. Nu er tallene for 2018 gjort op, og Arla er nu kun syv procent fra målet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er selvfølgelig glad for, at vi allerede nu runder en økologisk omsætning på én milliard kroner. Og piler peger opad. Det understreger, at vi har ramt plet med Arlas økostrategi om større udvalg og tilgængelighed af økologiske produkter for danskerne, siger Jakob B. Knudsen, der er landedirektør i Arla Danmark.

Slutspurten går ind

Slutspurten skal nås gennem innovation og produktlanceringer, skriver Arla. Mælk står fortsat for den største andel af Arlas økologiske salg, men danskerne putter i stigende grad også andre økologiske mejeriprodukter i indkøbskurven. De økologiske, gule skæreoste, laktosefri produkter og lanceringen af den populære Lurpak smør i en økologisk variant har alle oplevet markant vækst i 2018.

Samtidig stiger salget af Arlas økologiske mærke ØKO, der vækstede med ni procent i 2018. ØKO er en satsning fra Arlas side om at demokratisere økologi, så det bliver mere tilgængeligt for danskerne til en billigere pris. Og det viser tallene, at fødevarevirksomheden er lykkedes med.

For at nå målet for den ambitiøse femårsstrategi skal salget af økologi stige med yderligere syv procent i 2019. Innovation og flere nye økologiske produkter skal få Arla helt i mål. I 2018 blev der lanceret 15 nye økologiske varianter af både nye og velkendte Arla-produkter, og det er ifølge Jakob B. Knudsen også planen i 2019 at lancere yderligere 15 økologiske produkter.

- Forbrugerne viser stor interesse for økologiske alternativer, og det kvitterer vi naturligvis for ved at lancere endnu flere økologiske produkter i 2019, siger Jakob B.Knudsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og vi kan se, at økologisk innovation betaler sig. Derfor har vi netop lanceret den nye økologiske yoghurt ØKO KUN, der kun indeholder frugt og yoghurt og dermed er helt uden tilsat sukker og tilsætningsstoffer. ØKO KUN er resultatet af en innovativ proces, hvor vi skubber rammerne for, hvad vores økologiske produkter indeholder og består af. Samtidig vil et fokusområde i 2019 ligeledes være at konvertere endnu mere af vores emballage til grøn og miljøvenlig emballage, hvilket er en vigtig prioritering for Arla.