Abonnementsartikel

Ekstra kamera gør, at man kan opdage dobbelt så meget ukrudt på marken.

Weedmaps, der kan genkende ukrudtsplanter, er stadig ny på markedet, men det forhindrer ikke Datalogisk i allerede at optimere sit produkt. Nu kan man få et ekstra kamera, så man kan overvåge i fire meters bredde, på sin tur rundt på marken og dermed kan bedre kan se præcis, hvor meget der skal sprøjtes. Det er altså et dobbelt så stort område.

- Vi har lyttet til kunderne.

Så klart kan det siges om, mener Birger Hartmann, der er direktør for Datalogisk.

Med kameraerne kan man optimere ukrudstbekæmpelsen og reducere omkostningerne til herbicider.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Byt til nyt

Weedmaps består af et eller to kameraer og en app på din smartphone. Kameraet sættes på den ønskede maskine, så det vender ned mod afgrøderne. På turen rundt på marken registreres ukrudtsmængden i vårsåede afgrøder og fortrinsvis i rækkeafgrøder og sendes til app'en og direkte til programmet Næsgaard Markkort, hvor man kan arbejde videre med data om, hvor stor en procentdel, der har ukrudstdække og dermed kan man planlægge sprøjtningen efter mængden af ukrudt. Data omregnes til et tildelingskort, man kan sætte i sprøjten.

Det ekstra kamera er helt nyt og kan allerede købes 4156 kroner. Det er med andre stik, men det er der råd for.

- Hvis man vil købe nummer to, så vil vi bytte det første kamera ud, da der er nogle andre stik, siger Birger Hartmann.

Kameraerne laves af Agro Intelligence og er en forløber til fremtidens ukrudtsovervågning kaldet RoboWeedMaps, der kan spotte, hvilken slags ukrudt der er tale om, så sprøjtningen kan blive endnu mere præcis, da forskellige slags ukrudt kræver forskellige mængder planteværn.