Abonnementsartikel

Hos Helms TMT-Centret A/S har de fundet den ideelle partner i den irske presser-virksomhed.

Efter Helms TMT-Centret A/S ved årsskiftet overtog import, forhandling og service af McHales produktprogram på det danske marked, er det gået stærkt. Nu er de første pressere og wrappere landet i hallerne hos Helms i Lind. Direktør Kristian Helms, er begejstret for samarbejdet med McHale, og forklarer, hvorfor virksomheden passer perfekt til Helms forretningsfilosofi.

- Nøgleorderne er tillid og kompromisløshed. Vi var på udkig efter en familieejet virksomhed, der producerer nicheprodukter, og gør det topprofessionelt. Det har vi fundet hos McHale, siger Kristian Helms, der ser værdien i, at begge parter er parat til at gå ind et langsigtet samarbejde.

Da TBS Maskinpower gik konkurs stod McHale uden dansk importør indtil aftalen med Helms blev indgået, og officielt overtog virksomheden importen ved årsskiftet. Nu er de første produkter fra McHale på hylderne, og flere kommer til løbende. Jakob Helms er sælger og brand manager for McHale og forventer sig meget af af det fremtidige samarbejde. Allerede nu er medarbejderne klar til at kunne servicere McHale fra første færd.

- Vi har været 20 mand på kursus hos McHale, så vores servicefolk, salgpersonale og folk der har ansvar for reservedele er parat til at yde den bedste service, siger Jakob Helms.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Godt match

Med samarbejdet kommer virksomheden, ifølge Jakob Helms, tæt på en fabrik der er markedsledende i sin niche. Han lægger også vægt på, at McHales produkter passer perfekt til resten af produktsortimentet.

- Der er en god synergi til vores hovedprodukt Schäffer, hvor de mange tusinde Schäffer vi har solgt i Danmark netop håndterer de baller som McHale producerer. Derfor er der kunde- og forhandlersammenfald, siger Jakob Helms.

Ydermere er den samlede pris for maskinen i hele sin levetid, også kendt som TCO, Total Cost of Ownership, et vigtigt element for de maskiner som Helms sælger. Jakob Helms nævner, at McHales produkter er dyrere i indkøb, men på sigt er hele prisen værd.

- McHale har en høj gensalgsværdi, en lang levetid, høj driftsikkerhed og de løbende omkostninger for produkterne er lave, siger han.

Stadig service

Selvom importen ligger hos Helms, vil virksomheden i fremtiden levere reservedele til tidligere forhandlere, så kunderne ikke bliver ladt i stikken. Ifølge virksomheden kan alle, der tidligere har solgt McHale, fortsat købe reservedele hos Helms og give service til maskinerne.

Virksomheden har oprettet to servicecentre ved Brørup Traktor- & Maskincenter i syd og Thy-Mors Udmugning og Maskinservice i nord, hvor folk begge steder fra også deltog ved kursus hos McHale. Derudover er der servicesamarbejdet sat i værk med Dansk Maskincenter i Toftlund.

Helms kommer inden for kort tid til at ligge inde med et bredt sortiment af reservedele, som de i samarbejde med McHale har sat sammen.

Kristian Helms lægger vægt på, at McHale bruger de samme reservedele i en bred vifte af deres maskiner, og det også giver fordele.

- Der er stort sammenfald mellem komponenter brugt på forskellige modeller. Det giver volumen på indkøb og mulighed for god reservedelsforsyning. Eksempelvis er der 78 procent sammenfald mellem komponenter på Fusion 3 og F5000-serien og hele 85 procent sammenfald på Fusion Vario V6-serien, siger Kristian Helms.

Mange produkter

På længere sigt kommer Helms til at sælge et bredt sortiment af McHale maskiner. Alt fra V660 rundballepresser i foråret 2018, 998 wrapper og selvfølgelig Fusion kombipresserne. i 2019-20 sæsonen kommer der også skårlæggere og river ind i sortimentet. Alt i alt glæder Kristian Helms sig meget til det nye samarbejde, og som han siger:

- Vi går efter at importere og forhandle nicheprodukter, der kan blive store i deres niche.