Abonnementsartikel

Et tæt samarbejde mellem DTU og Aarhus Universitet har udviklet en metode til at udvinde protein fra græs, som kan anvendes til flere fødevarer.

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med kolleger fra Aarhus Universitets afdeling i Foulum udviklet en metode til at udvinde protein fra græs. Det skriver Fødevarewatch.

Sammensætningen af aminosyrer ligner den, der findes i andre proteinkilder som soja, æg og valle. Belastningen af miljø og klima er samtidig betydeligt mindre, når man fremstiller græsprotein, oplyser professor Peter Ruhdal Jensen fra DTU Fødevareinstituttet.

- Når man har græs på markerne, kan man mindske udvaskningen af næringsstoffer, fordi græsserne binder kvælstoffet i jorden, siger han til Fødevarewatch.

Hvis proteinproduktionen kommer op i et professionelt omfang, vil det kunne være med til at producere bæredygtige proteiner til forbrugerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I stedet for at bruge proteinfraktionen som grisefoder vil vi lave den om til fødevarer. Vi har proppet det i alle mulige produkter, lige fra pandekager til energibarer, siger Peter Ruhdal Jensen til Fødevarewatch.