Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med kolleger fra Aarhus Universitets afdeling i Foulum udviklet en metode til at udvinde protein fra græs. Det skriver Fødevarewatch.

Sammensætningen af aminosyrer ligner den, der findes i andre proteinkilder som soja, æg og valle. Belastningen af miljø og klima er samtidig betydeligt mindre, når man fremstiller græsprotein, oplyser professor Peter Ruhdal Jensen fra DTU Fødevareinstituttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når man har græs på markerne, kan man mindske udvaskningen af næringsstoffer, fordi græsserne binder kvælstoffet i jorden, siger han til Fødevarewatch.

Hvis proteinproduktionen kommer op i et professionelt omfang, vil det kunne være med til at producere bæredygtige proteiner til forbrugerne.

- I stedet for at bruge proteinfraktionen som grisefoder vil vi lave den om til fødevarer. Vi har proppet det i alle mulige produkter, lige fra pandekager til energibarer, siger Peter Ruhdal Jensen til Fødevarewatch.