Rigtig mange får ikke det det fulde udbytte af deres vinterraps. Etablering, skadedyr, såteknik og mange andre faktorer påvirker resultatet og det kan være svært at ramme den helt rigtige formel for succes med vinterraps.

Agrovi sætter nu fokus på emnet og vil med en demonstration på Majbøllegård etablere raps med ni forskellige maskiner og i flere dyrkningssystemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange forskellige maskiner

På demodagen kan man følge en række maskiner som etablerer rapsen med forskellige teknikker - nogle direkte i snittet halm og andre pløjefrit. Feltet består af specielle maskiner der er konstrueret til at så raps direkte mens andre er mere traditionelle maskiner fra de store leverandører. Maskinerne præsenteres klokken 10 hvorefter parcellen tilsås. Repræsentanter fra maskinfirmaer, DLF, FRDK og Agrovi står klar til en snak om den optimale etablering.

Dagen følges op med en faglig dag i marken hvor Agrovi sammen med DLF, FRDK og maskinfirmaerne sætter fokus på hvordan der opnås et godt udbytte i raps. Gennemgang af parceller og maskiner samt spændende faglige indlæg vil blive en del af programmet. Demonstrationen forventes afholdt torsdag den 24. august kl. 10 på Grubbevej i Majbølle. Ved dårligt vejr udsættes demodagen - arrangementet kan følges på www.agrovi.dk.