Abonnementsartikel

Danish Crown og Tulip planlægger et fælles hovedkontor for at få bedre plads.

Siden Danish Crown blev skabt i 1990, har koncernen udviklet sig til en af Danmarks største virksomheder. Nu er pladsen blevet trang både på Danish Crowns kontor i Randers og hos datterselskabet Tulip Food Company i Sdr. Borup ved Randers. Derfor bliver der nu sat skub i planer om at samle de to virksomheder på én adresse.

Tanken er at beholde Tulips kontorbygning og forbinde den med den tidligere pølsefabrik på nabogrunden, som ombygges til sit nye formål.

Samlet set vil hovedkvarteret blive på ca. 23.000 kvadratmeter. Økonomisk forventes projektet, ifølge Danish Crown, at kunne betale sig selv som følge af synergieffekter, eliminering af spildtid til transport mellem de nuværende adresser, og fordi møder kan holdes i huset i stedet for at leje lokaler ude i byen.

- Vi får i mine øjne muligheden for at skabe en af de mest spændende og innovative arbejdspladser i Østjylland. Hele idéen udspringer af vores 4WD-strategi, hvor vi har en klar målsætning om i langt højere grad at agere som en samlet virksomhed på tværs af koncernen. Med et nyt, fælles hovedkontor for Danish Crown og Tulip vil vi tage et kæmpe skridt i den retning, og samtidig kan vi få mere ud af ressourcerne til gavn for vores ejere, siger Preben Sunke, CFO og medlem af direktionen i Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det nye hovedkontor - der vil kunne ses fra motorvej E45 - bliver arbejdsplads for de ca. 650 ansatte, der i dag arbejder på tre forskellige adresser i Randers. Endvidere ser Preben Sunke det nye hovedkontor som en oplagt mulighed for at vise Danish Crowns identitet.

- Både medarbejdere, ejere og gæster vil kunne se, hvad vi stammer fra - hvad vores DNA er - og hvem vi er. Indendørs er tanken at etablere et innovationskøkken og et masterchef-køkken med modningsrum til oksekød og skinker. I planerne indgår også en historisk udstilling om Danish Crown, fortæller Preben Sunke.

At det handler om mad, ses også i planen om at etablere en slagterbutik, hvor medarbejderne kan købe ind til aftensmaden fra et udvalg af virksomhedens produkter.

- Vi er i gang med at transformere Danish Crown fra en produktionsdrevet virksomhed til at være forbrugerdrevet. Ved at samle Danish Crown og Tulips hovedkontorer rykker vi tættere på forbrugerne, både når det gælder produktudvikling og madlavning, siger Preben Sunke.

Projektet er i sin indledende fase, og intet er besluttet endnu. Bestyrelsen har på sit seneste møde sagt god for at sætte en nærmere undersøgelse i gang. Hvis det endelige projekt godkendes af bestyrelsen, forventes det, at medarbejderne vil kunne flytte ind i begyndelsen af 2020. Det foreløbige koncept for det nye hovedkvarter er tegnet af Arkitektfirmaet Bo Christensen.