Abonnementsartikel

Trods et forsøg på en rekonstruction er det ikke lykkedes at redde Silvatec.

Silvatec Skovmaskiner A/S har nu endelig fået dødsstødet. Efter længere tids problemer kom selskabet i januar 2017 under rekonstruktion, men trods flere forsøg på at sælge hele virksomheden eller dele af den i et forsøg på at få penge i kassen har indsatsen vist sig nytteløs.

Nu har Skifteretten i Aalborg taget Silvatec Skovmaskiner A/S under konkursbehandling efter begæring modtaget 3. april.

Advokat Flemming Bastholm, partner i advokatfirmaet Delacour, og kurator for Silvatec har siden januar arbejdet med rekonstruktionen, som nu har vist sig ikke at bære frugt. Trods stor interesse for at købe hele eller store dele af virksomheden er rekonstruktionen nu blevet en konkursbehandling.

- Der er nu tale om en afvikling mere end en fortsættelse af Silvatec. Der har været en del interesse fra flere seriøse købere, og der har været detaljerede drøftelser. Men jeg tror, de har følt, at opgaven har været for tung, at det har krævet for mange penge at få produktionen op og køre igen, siger Flemming Bastholm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Forskellige tilgange

Hans overordnede fokus har været at få solgt Silvatec samlet i så stor en del som muligt, så det ville være muligt igen at producere skovmaskiner. Nu hvor konkursen behandles, er det fortsat muligt at byde ind, men nu ligger fokus et andet sted, forklarer advokaten:

- De interesserede har haft forskellige tilgange til en investering i Silvatec. I den fase, vi er i nu, er det fortsat muligt at byde ind på enkelte dele i virksomheden, siger Flemming Bastholm, som pointerer, at det ikke nødvendigvis er slut med Silvatec navnet:

- Navnet er også et produkt i sig selv, og det er muligt at byde ind på det under konkursen.

Konkursen kommer efter en lang årrække med dårlige regnskaber, og hvor Silvatec kun lavede et overskud, da det russiske selskab Machinery & Industrial Group N.V. overtog den indtil da danskejede skovmaskineproducent. Det russiske selskab er i forvejen involveret i produktion af maskiner og redskaber til industri, landbrug og militæret.

Det samlede tab over det seneste årti beløber sig til cirka 170 millioner kroner, hvilket i den sidste ende fik de russiske ejere til at lukke pengekassen i.