Efter næsten to år med stort set uafbrudt overudbud af svinekød i Europa ser markedet nu ud til endelig at have fået et løft.

- Det er længe siden, vi har haft en periode som den vi er i nu, hvor det i højere grad er indkøberne, der skal slide for at skaffe deres råvarer, end det er sælgerne, der skal kæmpe for at afsætte mængderne. Vi fornemmer, at psykologien er vendt. Nu vil de kommende uger så vise, hvor holdbart det er, og om der er basis for yderligere prisstigninger, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helt grundlæggende er det et boom i eksporten af svinekød fra Europa til Kina de seneste måneder, der har ændret balancen i markedet. Samtidig er der rimelig godt vejr i det mest af Europa, hvilket altid løfter salget af svinekød markant. Derved er markedet på få uger gået fra at være udfordret og svagt til at være ganske positivt.

- I øjeblikket ligger efterspørgslen generelt på et stabilt og meget tilfredsstillende niveau. Der er en god afsætning af skinker, forender, nakker og bove, og det samme gælder salget af backs til Storbritannien. Nu krydser vi bare fingre for, at vi får en lang og varm sommer i Europa, for det er altså en fantastisk katalysator for markedet, siger Søren Tinggaard

Til landene udenfor Europa er der fortsat en god efterspørgsel fra Kina på de fleste produkter. Afsætningen til Japan er stabil.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 9,40 kroner pr. kg og 6,00 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.