Lyt til artiklen:

Danish Crown hæver svinenoteringen markant

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Danish Crown hæver svinenoteringen med 40 øre.

Noteringen er derfor på 8,70 øre per kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Priserne stiger på grisekød, og de stiger i et tempo, der sjældent er set på den her årstid. Alle aktører i markedet har nu indset, at vinterens lave prisniveauer er historie, men prisstigningerne kommer ikke af sig selv, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

- Priserne flytter sig i den rigtige retning, men der er virkelig krig i markedet lige nu. Rundt omkring i Europa er der slagterier, der lige nu opsiger kontrakter under henvisning til force majeure. Der er vi heldigvis ikke, fordi vi siden efteråret har prioriteret at lave helt korte aftaler, og det vil hjælpe os i de kommende uger og måneder, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Den seneste uge er det især priserne på delstykker som skinker og forender, der har flyttet sig. Bove, nakker, bacon og brystflæsk flytter sig også, men ikke i helt samme tempo.

- Der er ikke længere nogen, der er i tvivl om, at bytteforholdet mellem på den ene side priserne på foder, strøm og olie og på den anden side prisen på grisekød er helt skæv. Nu er bevægelsen i gang, men det vil tage tid at få priserne op på et niveau, hvor der igen er balance mellem omkostningerne og prisen på grisen. Som markedet er nu, er det vores forventning, at vi kan løfte noteringen kontinuerligt frem mod sommeren, og vi kommer til at gøre det så hurtigt, som det overhovedet er muligt, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der et godt salg til Japan, mens salget til Kina først og fremmest koncentreres om de klassiske Kina-varer