Abonnementsartikel

12 procent af arealet bidrager til næsten en tredjedel af den totale indtjening.

Produktionen af kartofler startede hos Jens Erik Nielsen, nord for Bækmarksbro, i 1992 med læggekartofler. En opstart som Jens Erik Nielsen betegner som hård.

- Vi ramte ind i periode i slut 90?erne, hvor prisen på kartofler faldt drastisk, så det var ikke den nemmeste opstart, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afsætning er vigtig

Læggekartoflerne blev sidenhen udskiftet med spisekartofler og et medlemskab af Gasa.

Medlemskabet af Gasa betyder, at de skal aftage Jens Erik Nielsens produkter, og at han er leveringspligtig.

- Medlemskabet med Gasa gør, at jeg er sikret afsætning af en stor del af mine kartofler henover året. Det er en ting, som jeg mener, er absolut vigtig, hvis du vælger at have en nicheafgrøde. Afsætningen skal være på plads, fortæller han og fortsætter:

- Vi har få hektar, som giver rigtig meget arbejde, til gengæld har vi en meget høj indtjening på disse hektar. Men det passer godt til vores ejendom, da den måde vi har kartofler på, giver en positiv effekt på indtjeningen forstået på den måde, at vi løbende afregner. Frem for en eller måske to gange om året, får vi afregning hver 14. dag fra Gasa, og i gårdbutikken er det med det samme.

I Agro, der udkommer på fredag den 12. juni kan du læse mere om Jens Erik Nielsens bedrift Vester Hede og hvordan han griber dyrkningen af meget tidlige kartofler an, og hvorfor han har valgt denne type afgrøde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på agrologisk.dk ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.