Selvom to landmænd i dag blev frifundet for at have overtrådt Randzoneloven, så understreger NaturErhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse, at landmænd fortsat skal udlægge randzoner.

- Landmændene blev frifundet for overtrædelsen af den gamle Randzonelov fra 2012. Dagens dom ændrer derfor ikke på, at den nuværende Randzonelov skal overholdes. Det betyder, at landmænd fortsat skal udlægge randzoner. NaturErhvervstyrelsen vil derfor fortsat kontrollere, om landmænd har udlagt de randzoner, som de ifølge loven har pligt til. Vi gennemgår nu dommens præmisser sammen med anklagemyndigheden, som tager stilling til, om vi vil anke sagen til Landsretten, siger Pernille Balslev-Erichsen, der er enhedschef for Jordbrugskontrol i NaturErhvervstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrelsen slår fasst, at randzonerne er til for at beskytte vandmiljøet.

Klar melding

Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen er ikke i tvivl om konklusionen på frifindelsen af de to landmænd ved retten i Holstebro:

- Frifindelsen er en fuldstændig klar melding, og der er kun én ting at gøre for regeringen - fjern den lov omgående! Det er rent makværk. Kortgrundlaget har tydeligvis ikke været i orden, og når det ikke er i orden et sted i landet, er det heller ikke andre steder. Det viser kun, hvad vi fra Venstres side har sagt i flere år over for skiftende fødevareministre. Randzoneloven skal væk eller først iværksættes, når kortgrundlaget er i orden. vi er havnet i rent kaos, siger Erling Bonnesen til Maskinbladet.