Af Signe Wiese

Det var dommens dag ved retten i Holstebro i dag. Der skulle afsiges dom i den meget omtalte "Randzonesag", hvor landmand Poul Blak Bojer, og hans søn Christian Blak Bojer stod anklaget for at have overtrådt randzonelovgivningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frifundet

Resultatet af retssagen blev en pure frifindelsen af de to landmænd. Retten har blandt andet begrundet frifindelsen således:

"Det kan efter den skete bevisførelse, herunder navnlig det foreliggende og reviderede kortmateriale, et orienterende notat af 8. maj 2013, samt landinspektørens notat af 26. oktober 2014 og vidneforklaring i retten, anses for bevist, at der på de tiltaltes landbrugsejendom er et samlet randzoneareal på 3.321 m2. Denne opgørelse gælder både i relation til definitionen på vandløb i loven fra 2012 og de senere kriterier indeholdt i 2014-loven."

"Det kan endvidere anses for bevist, at det omhandlede og nu reducerede randzoneareal var tilsået med afgrøder, således som det er nævnt i anklageskriftet."

"På gerningstidspunktet - i efteråret 2012 og foråret 2013 - herskede der stor usikkerhed om den nærmere forståelse af randzoneloven. Det bemærkes i den forbindelse, at kompensationskortet med en foreløbig angivelse af, hvilke vandløb der var omfattet af randzoneloven, i alvorlig grad var behæftet med fejl. Det fremgår blandt andet af sagens oplysninger, at det oprindelige kompensationskort fejlagtigt angav et rørlagt vandløb med randzone."

Læs hele begrundelsen for dommen HER

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der opdateres fra Holstebro snarest...