Abonnementsartikel

Verdensmesterskaberne i pløjning skal i år, den 3. - 4. oktober, afholdes hos Jonna og Bjarne Nielsen "Vestbo" i Hjardemål i Thy. 60 pløjere fra hele verden, skal dyste i dansk muld.

Når verdens ypperste pløjere strømmer til Vestbo i Thy til eftåret under VM i pløjning den 3. og 4. oktober, så er fundamentet til pløjningen i stubjord netop blevet lagt.

I torsdags blev stubjordfelterne tilsået med Bjarne Nielsens Horsch Pronto 6 DC G&F samsåningsåmaskine i nypløjet jord. Der er sået vårbyg med samsåning af en ren kvælstof gødning, til supplering af svinegylle der er nedfældet før pløjningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bjarne Nielsens såmaskine er udstyret med en let pakker, udviklet af Horsch Pronto bruger, Brdr. Rasmussen i Kibæk. Den lille tromle laver en flot let pakket overflade. Sammen med frontpakkeren på Pronto`en er der efterladt en fast pakket og ensartet mark til mesterpløjerne at dyste på.

Grønjordsarealerne tilsået sidste år

Grønjordsarealerne blev tilsået foråret 2014 med samme Pronto såmaskine, hvor DuoDrill frøudstyret dryssede græsudlæg ud af typen, Alm. Rajgræs.

Frøgræsmarken bliver i år høstet og efterfølgende bliver der en flot VM-bane hvor furerne gerne skulle kunne hænge fint sammen.

Bjarne Nielsen er selv tidligere deltager i VM pløjestævner og vil med disse erfaringer gøre sit bedste for at pløjerne skal få de bedste betingelser under konkurrencerne.

Ved VM stævnet i oktober der arrangeres af LandoUngdom og pløjeentusiaster, deltager fra Danmark, Jens Iversen fra Mors i standardpløjning. Søren Korsgaard fra Holstebro deltager med vendeplov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klik her og se flere billeder fra torsdagens tilsåning på den danske Horsch-importør, Stroco-Agro, Facebook-side.