Abonnementsartikel

Maschio Gaspardo præsenterede på Eima 2014 virksomhedens kultivatorsåmaskine Corona i en version med en arbejdsbrede på tre meter.

Eima, Italien

For godt et år siden introducerede italienske Maschio Gaspardo en seks meter bred kultivatorsåmaskine, hvor jordbearbejdningen foretages af to rækker tallerkner med en diameter på 510 millimeter. Herefter pakkes jorden af en række hjul i dimensionen 405/70R20. Slutteligt placeres frøene af dobbelte skiveskær. Afstanden imellem skærene kan indstilles til 12,5 eller 15,0 centimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Eima viste Maschio Gaspardo såmaskinen i en tre meter bred version, og den kan også leveres med en arbejdsbredde på fire meter.

- På Corona er de dobbelte skiveskær ophængt i et parallelogram, der sammen med de efterfølgende pakke- og dybdehjul giver en meget præcis placering af frøene, forklarer Michele Brotto, eksportmanager hos Maschio Gaspardo.

Doseringen med GPS

Med arbejdsbredder på tre og fire meter har Corona en såsædstank på 3.500 liter. Udmadningen kan indstilles i intervallet 1,5 til 550 kg pr. hektar. Maschio Gaspardo Corona anvender hverken radar eller hjulføler til at styre doseringen.

- Som standard her vi valgt at anvende GPS til at kontrollere udsædsmængden. Vi mener, at det er mere sikkert med en antenne øverst på maskinen frem for følsom mekanik eller elektronik tæt på jorden, siger Michele Brotto.

Såskærene på Corona er monteret i et standard-trepunktsophæng. Derfor kan såskærene hurtigt afmonteres og erstattes af eksempelvis en majssåmaskine. Såsædsbeholderen anvendes i den konfiguration til startgødning, som blæses ud til såskærene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Agromek 2015 udstiller den danske importør, MO Implements, blandt andet en seks meter bred Corona med gødningsplacering.