Abonnementsartikel

Inden længe åbner New Holland forhandleren, Farmas, i lejede lokaler i Herning - og bygger imens en helt ny maskinforretning lidt længere henne ad gaden.

Farmas-flaget blafrer i vinden, og navnetrækket er - sammen med det iøjnefaldende blå-gule New Holland skilt - kommet op at hænge på facaden på den tidligere bilforretning på Snejbjerg Hovedgade 59 i den sydvestlige udkant af Herning. Herfra foregår første del af Farmas' offensiv på Herning-egnen.

Maskinforretningen Farmas A/S, som har sit udspring i Farsø og med en afdeling i Viborg, har foreløbig lejet sig ind i det tidligere bilværksted, hvorfra man vil virke, indtil en nyopført maskinforretning kommer til at stå klar lidt længere henne af gaden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktør i Farmas, Anette Rosengreen, regner med at åbne op for kunder i det tidligere bilværksted i midten af marts. Til juni overtager hun en byggegrund med bygninger cirka 700 meter længere henne ad gaden i retning mod Herning, hvorefter planen er at rydde grunden og bygge en topmoderne maskinforretning på 2.500 kvadratmeter med på sigt omkring 25 ansatte. Den nye Farmas-afdeling, der efter planen skal stå klar til foråret 2015, kommer til at ligge på en adresse, hvor der også tidligere har været maskinforretning, nemlig Herning Traktor.

- Det bliver en fuldt ud moderne maskinforretning, komplet med udstilling, reservedelslager og værksted, siger Anette Rosengreen, der tilføjer, at hun er sikker på, at "ånden" fra virksomheden i Farsø vil følge med, som det også er sket i Viborg.

Foreløbig er der ansat fem på den midlertidige adresse i det tidligere bilværksted i Snejbjerg, nemlig tre montører, en lagermand og en sælger. Og netop nu er man ved at gøre alt klar til åbningen engang i midten af marts.

Perfekt placering

- Vi glæder os til at komme i gang her i området, og placeringen i den sydvestlige del af Herning er perfekt. Med den placering får vi et optimalt og stort distrikt, eftersom vores Viborg-afdeling faktisk er i stand til at dække helt ned til Ikast og den ende af Herning, siger Anette Rosengreen, der tilføjer, at der allerede er indkøbt servicevogne til at betjene kunderne i det nye distrikt.

Farmas har rødder tilbage til 1941, hvor Kr. Nielsen grundlagde Farsø Maskinværksted. I 2001 etablerede virksomheden en afdeling i Viborg og skiftede navn til Farmas A/S. Anette Rosengreen overtog direktørstolen efter sin far, Poul Nielsen, i 1998. Hun er tredje generation i Farmas, og for godt et år siden blev Ole Borup Rosengreen, der er fjerde generation, ansat i virksomheden.