Abonnementsartikel

Danske Svineproducenter mener, at embedsværket misinformerer og bevidst overhører interessenternes budskaber og faglighed. Blandt andet at et verdensberømt lavt antibiotikaforbrug fremstilles som en dårlig historie.

- Ministre taler usandt i et antal, så vores dronning er ved at se træt ud, fordi hun skal sige velkommen til alle de ny. Departementchefer og kontorchefer ryger ud af ministerierne i antal, som ikke har været set før. Har de, departementchefer og kontorchefer, været mere politiske end vores ministre, spurgte Danske Svineproducenters formand, Henrik Mortensen, på foreningens generalforsamling.

- Der er slet ingen tvivl om, at vores demokrati er meget skrøbeligt over for misinformation, skabt af et embedsværk, som bevidst overhører interessenternes budskaber og faglighed, tilføjede han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lavt antibiotikaforbrug

- Selv vores verdensberømt lave antibiotikaforbrug er det lykkedes nogle politikere og eksperter at gøre til en dårlig historie. Gang på gang har vi i 2013 hørt om stigende antibiotikaforbrug i svineproduktionen krydret med skrækhistorier om udvikling af resistente bakterier. Særligt professor Kolmos fra sygehuset i Odense har ført an blandt kritikerne og fandt i år på at sammenligne resistensproblemerne i staldene med naturkatastrofer, jordskælv og terror, sagde Henrik Mortensen.

Han tilføjede, at man skulle tro, at sådanne overdrivelser ville skabe mistro til afsenderen.

- Men tværtimod buldrede den daværende fødevareminister frem med krav om nye stramninger af Gult Kort-ordningen, oven i de stramninger, der allerede var vedtaget. Det var den gang, ministen hed Mette og jævnligt truede med at hive i nye håndtag for at banke producenterne på plads, sagde Henrik Mortensen. Styr på antibiotikaforbrugetI dag hedder ministeren Dan og roste fornyligt vores erhverv for at være foregangsland i forhold til at få styr på antibiotikaforbruget. Det er svært at gøre sig klog på, hvad Dan mener i dag, men meldingen var bestemt på sin plads, da vi siden 2009 har reduceret antibiotikaforbruget med hele 11 procent, sagde Henrik Mortensen.