På Landsskuet præsenteres plove af Yding Maskiner, som forhandler både Krone og halvbugserede Gregoire-Besson, som importeres af Brøns Maskinforretning.

Den viste plov har modelbetegnelsen SPMFWY9, som på Besson-sprog fortæller, at det er en halvbugseret plov, hvor traktoren kører i furen, og at ploven er med hydraulisk stensikring samt hydraulisk indstilling af furebredden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ploven, der leveres med op til ni furer, er opbygget over en kraftig hovedramme på 180 gange 180 millimeter. For at give plads til et bredt landhjul og for at holde landhjulet inden for plovens arbejdsbredde, er rammen omkring hjulophænget Z-formet. Ud over at kunne pløje helt til skel, har den specielle udformning af rammen den fordel, at ploven har et meget lavt tyngdepunkt, når den vendes, forklarer Anders Clemmensen, Brønd Maskinforretning.

Vendesystem med tandstang

Vendemekanismen på SP9 består af en hydraulisk tandstangs-vendecylinder.

- Tandstangen trækket et kraftigt tandhjul, som vender ploven rund. Systemet giver en både stabil og blød vending af ploven. Det har tillige den fordel, at vendingen af ploven kan stoppes hvor som helst i forløbet, siger Anders Clemmensen og tilføjer:

- Trækket på ploven er forberedt til de store traktorer med kategori 4-lift, og for at øge manøvredygtigheden i marken kan trækket svinge 110 grader.

Boks styret tre funktioner

For at kunne køre med ploven kræves der kun to dobbeltvirkende hydraulikudtag på traktoren. Det første udtag anvendes til at landhjulet, og det andet er koblet sammen med en lille elektrisk kontrolboks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udtaget anvendes først og fremmest til at vende ploven, men med trykknapper på boksen kan udtaget også indstilles til at justere furebredden på forreste og til at justere arbejdsbredden på hele ploven, forklarer Anders Clemmensen.

Gregoire-Besson SP9 kan leveres med hydraulisk vægtoverføring, som fører vægt fra ploven og over på traktorens forhjul.