HC Venslev inviterer i samarbejde med Gefion og BASF til markvandring den 13. september i Ringsted. Arrangementet følger op på mark- og staldvandringen den 20.juni samme sted, men det er ikke nødvendigt at have været med til det første arrangement for at få noget ud af markvandringen.

De fire forsøgsparceller med sorterne Shoxx, Chalice, Nitro og Saludo blev alle sprøjtet d. 25. juli med en liter Opera og 250 liter vand pr. hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planterne var mellem 110-140 centimeter høje ved sprøjtningen, der blev udført med traktor og trailersprøjte af Quellingehøj Maskinstation.

Inden behandlingen havde Klaus Nielsen, BASF, konstateret majsøjeplet i alle sorterne. Værst angrebet var sorten Shoxx.

Der blev sprøjtet med halvt overlap i hver sort, således at der både er mulighed for at studere behandlet og ubehandlet Shoxx, Chalice, Nitro og Saludo. Interessante resultater og erfaringer om de forskellige majssorters udvikling og behandling bliver præsenteret af Gitte Rasmussen, Gefion, og Klaus Nielsen, BASF.

Kolbemålinger

Inden majsmarkvandringen vil der blive foretaget kolbemålinger.

Der bliver taget et skår foran forsøgsparcellerne, så der bliver lettere adgang og rig mulighed for at se og føle, hvilken indflydelse svampesprøjtningen har haft på planternes sundhed, kolbeudvikling, forventet høsttidspunkt og eventuelle køreskader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved majs-markvandringen vil Jesper Hagelund, Gefion, også præsentere græsudbytterne i første, andet og tredje slæt og give en vurdering af anvendelsesmuligheder.

De tre slæt er høstet af Torslunde Maskinstation. Med de høje råvare priser er det vigtigt, at grovfoderet høstes under bedst mulige forhold og anvendes mest optimalt. 

Arrangementet foregår den 13. september klokken 18.30-20.45 hos Monika og Niels Pedersen på Lindegården, Kyringevej 90, 4100 Ringsted. 

Tilmelding skal ske til HC Venslev.