Lammefjordsgulerødder, Danablu-ost og Esrom-ost. Disse tre danske produkter er blåstemplet af EU, og de har nu fået et nyt dansk produkt i den lille eksklusive klub. Vadehavs-bøffen har nemlig nu fået det eftertragtede stempel. Det fortæller P4 Syd.

- Vi er nu en ud af fire i Danmark, som har fået EU-stemplet, så på en måde synes jeg, at det er lidt stort. Nu har vi ventet på det i tre år, siger Andreas Andreasen, der er formand for Vadehav, Marsk og Mad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Fødevareministeriet skal en blindsmagning have vist, at vadehavs-kødet er saftigere, mere mørt og mere velduftende end konventionelt oksekød.

Tidevandets skift ved Vadehavet siges at give kødet en særlig saltet smag. Ifølge Reuters går traditionen 1.000 år tilbage i tiden.

Siden EU-ordningen om beskyttede, geografiske fødevarer blev indført i 1992 er mere end 1.000 sådanne oprindelsesbetegnelser blevet registreret. Tanken er, at beskyttede navne sikrer autentiske produkter fra forskellige geografiske områder.