Abonnementsartikel

Retssikkerheden ved randzonerne er i orden, siger fødevareministeren, der afviser, at det er et problem, at der ikke findes fuldstændige kort.

Det er ikke et retssikkerheds-problem for landmændene, at der ikke eksisterer et fuldstændigt kort over, hvor der fra september skal etableres randzoner. Det var konklusionen fra fødevareminister Mette Gjerskov (S), da hun i sidste uge var i samråd i Fødevareudvalget. Det skriver altinget.dk.

Landbrug og oppositionen har protesteret over, at Fødevareministeriet kun har et vejledende og ufuldstændigt kort over de kommende 50.000 hektar randzoner, men på samrådet understregede Gjerskov, at det ikke er et kort, der afgør, hvor der skal være randzoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er selve lovbestemmelsen, som bestemmer, hvor der skal være randzoner. Bestemmelsen siger, at der skal være randzoner omkring alle åbne vandløb og ved søer større end 100 kvadratmeter. Det er altså ikke Naturerhvervsstyrelsen, som udpeger randzonerne, men styrelsen stiller et vejledende kort til rådighed, sagde Gjerskov ifølge altinget.dk og tilføjede, at de fleste landmænd er klar over præcist, hvor de har vandløb.

Fødevareministeren understreger, at det er landmandens ansvar, at loven overholdes.