Randzoner er ikke populære hos landmændene, som både tidligt og silde gør opmærksom på, at det er en bestemmelse, der skal fjernes.

NaturErhvervstyrelsen opfordrer dog landmændene til at styre deres bemærkninger, når de ansøger om arealstøtte. En del landmænd indsætter nemlig et forbehold i fællesskemaet, når de søger om kompensation for randzonerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Manuel sagsbehandling

"Landmændene er angiveligt nervøse for, at det ellers vil fremstå, som om de accepterer randzoneloven, og at de dermed vil stå dårligere i forhold til de erstatningssager, som nogle organisationer og landmænd har anlagt. Bemærkningerne har dog den praktiske konsekvens, at NaturErhvervstyrelsen skal tage sagerne ud til manuel sagsbehandling og dermed bliver sagsbehandlingen forlænget," skriver NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

L&F har taget forbehold

Men landmændene kan roligt udfylde skemaet uden at komme med bemærkninger, lyder det fra NaturErhvervstyrelsen. Det kan de, fordi Landbrug & Fødevarer har taget et generelt forbehold for alle medlemmerne.

NaturErhvervstyrelsen tilføjer, at hvis kommentarer i Fællesskemaet på nogen måde skaber tvivl om, hvorvidt en landmand overholder randzonereglerne på det areal, der søges om kompensation til, skal NaturErhvervstyrelsen skrive til pågældende landmand og få ham til at bekræfter, at reglerne er overholdt. Det kan også skabe forsinkelse.