Lyt til artiklen:

Nyt antibiotikum til svin, kvæg og får i Danmark

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Abonnementsartikel

Et nyt Amoxicillin-injektionsprodukt til svin, kvæg og får lander nu på det danske marked.

Bimeda Nordic lancerer nu Bimoxyl i Danmark. Det er et nyt Amoxicillin-injektionsprodukt til svin, kvæg og får. I en pressemeddelelse skriver Bimeda Nordic, at antibiotikummet har manglet på det danske marked.

- Siden den 28. januar 2022, hvor nye EU-regler betingede, at dyrlægerne skal følge lægemidlers anvisning til punkt og prikke, har det været svært at finde et amoxillin-injektionsprodukt, der havde de indikationer, dosering og tilbageholdelsestid, der er behov for i moderne husdyrbrug. Enten har indikationerne været for smalle, doseringen uflexibel eller slagtefristen alt for lang, står der i pressemeddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bimeda Nordic fremhæver blandt andet, at den nye penicillin har en hurtig indsættende effekt med en hurtig fordeling til blod og væv, og at det er en one-shot dosering, der kan gentages efter 48 timer, hvis dyrlægen skønner, at det er nødvendigt.

Præcis diagnose betyder lavere medicinforbrug til svin

Se også:

Præcis diagnose betyder lavere medicinforbrug til svin

Bimoxyl skal udskrives via recept fra dyrlægen og bliver tilgængelig fra alle apoteker og forhandlere af veterinærmedicin i Danmark.

Bimeda Nordic er den nordiske afdeling af Bimeda Animal Health, der med hovedkontor i Irland, er en global producent og distributør af veterinære lægemidler i over 70 lande.