Landmænd, DONG og investor er klar til at gøres deres del, for at Danmarks største biogasanlæg kan sættes i søen. Men projektet kan først sættes i gang, når et energiforlig er på plads, og nu er man på Bioenergipark Tønder ved at miste tålmodigheden. Det skriver Altinget.dk.

- Lige nu sidder vi og forhandler detaljer med en investor, men så længe rammebetingelserne ikke er på plads, vil han ikke spendere mange millioner kroner på det. Så vi risikerer, at han går andre steder hen, og så skal vi til at begynde forfra igen, siger advokat Hans Henrik Fischer fra advokatfirmaet Thomassen & Fischer, som leder projektet i Sønderjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han håber som minimum på, at forligsparterne bliver enige om et delforlig på biogasområdet inden sommer.

Ingen forhandlinger

På Christiansborg har man forståelse for frustrationen, men et delforlig er ikke ligetil, mener SF. Det afholder dog ikke partiet for at lange ud efter regeringen for at nøle i energiforhandlingerne.

- Jeg kan kun være enig i, at der har været meget stor langsommelighed fra ministeriets side i forhold til at rykke på de her ting. De præsenterede noget i februar, men første egentlige forhandlingsmøde er ikke engang begyndt endnu, siger klima- og energiordfører Anne Grete Holmsgaard (SF) til Altinget.dk.

Den kritik kan hun imidlertid godt pakke sammen, mener De Konservative, som peger på, at SF sammen med resten af oppositionen har en stor del af ansvaret for, at man ikke er nået længere.

- En af årsagerne til, at der ikke har været egentlige forhandlinger, er, at eksempelvis Anne Grete Holmsgaard har stillet en utallig mængde spørgsmål og har krævet en utallig mængde notater. Det skal hun selvfølgelig have lov til, men det er klart, at man ikke kan gå i reelle forhandlinger, før alle spørgsmål er besvaret, siger klima- og energiordfører Jørgen Lundsgaard (K), som dog stadig tror på, at energiforliget er på plads inden sommer.