I den nye udgave af Hyologisk, der udkommer på fredag, fortæller dyrlæge Elizabeth Mortensen om en undersøgelse af blødning ved kastration, som hun har deltaget i:

I sommeren 2009 blev smertelindring ved kastration et krav fra Landbrug & Fødevarer, og efterfølgende er det også blevet et lovkrav fra 1. januar 2011. De præparater, der kan anvendes, er dog kendte for at kunne påvirke nogle faktorer i blodet, som kan have betydning for blodets koagulation, hvilket dermed måske kan medføre en øget blødning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter at have hørt flere rapporteringer fra praksis om øget blødningstendens efter indførelse af smertelindring, blev det besluttet i en enkelt besætning at undersøge, om behandlingsstrategi – hvorvidt grisene blev behandlet før eller samtidig med kastrationen – havde betydning for blødningen efter kastration.

Denne sammenhæng kunne imidlertid ikke påvises. Desuden kunne der heller ikke påvises en betydning af behandlingsstrategi på tilvækst eller dødelighed.

Læs mere i maj-udgaven af Hyologisk, der udkommer fredag den 6. maj 2011. Abonnement kan bestilles på telefonnummer 76207970 eller www.hyologisk.dk.