18 landbrugselever deltog mandag eftermiddag i et nyt samarbejde mellem Agroskolen Hammerum og Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i Foulum.

Eleverne, der går på første hovedforløb, fik først et teoretisk indblik i de forskellige GPS-teknologier, og dernæst fik de afprøvet tre autostyringssystemer ude i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brian Caspersen, forstander på Agroskolen Hammerum, fortalte, at han flere gange har drøftet et sådant samarbejde med Ole Green, der er forskningsleder på Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet under Aarhus Universitet. Og med dagens mini-kursus har man altså taget det første skridt i at udvikle samarbejdet.

- Den teknologiske udvikling går så stærkt, at det kniber os at følge med i skoleforløbet. Her på DJF har man den nyeste teknologi og den nyeste viden. Det vil vi gerne drage nytte af, sagde Brian Caspersen.

Kurser og efteruddannelse

For Ole Green betyder samarbejdet, at DJF får erfaringer i, hvordan DJF kan opbygge kurser til studerende og efteruddannelse til etablerede landmænd.

- Med dagens kursus får vi afprøvet, hvordan vi kan sætte et forløb sammen, som eksterne kursister kan få glæde af, forklarede han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eleverne udtrykte stor tilfredshed med dagens udflugt til Foulum. For 18-årige Mathias Sørensen fra Vinderup var det første gang, han fik prøvet autostyring.

- Vi har ikke haft noget af det her på skolen, så det har været spændende at få teknikken forklaret og afprøvet, sagde han.