Øgendahl Maskinfabrik A/S præsenterer på Agromek et særskilt luftbårent transportsystem til mineraler, som har fået tre Europa-stjerner.

Systemet er udviklet til at dosere mineraler til foderblandinger til grise. Det sker ved, at mineralerne bliver suget fra mineralsiloer eller påslag til en forbeholder, som er styret af vejeceller. Når de forskellige mineraler er samlet i forbeholderen, bliver den udløst, og mineralerne falder ned i blanderen til resten af foderblandingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De store fordele ved systemet er, at man kan veje mineralerne af til forbeholderen samtidig med, at møllen formaler korn til blanderen, og at man dermed kan spare tid.

Andre fordele er, at man slipper for problemer med efterløbskontrol, når der er tale om små mængder, eller når mineralerne skal bruges i flere forskellige blandere eller vådfodertanke.

Systemet giver også en ekstra sikkerhed, idet mineralerne bliver vægtkontrolleret både i forbeholderen og i blanderen.

Mere fleksibel løsning

Det vil også give mulighed for mere fleksibilitet ved opstilling af anlæg, idet man ikke længere skal tænke på længden på sneglene og tage hensyn til, hvor man kan komme op med dem. Med dette system er afstanden ikke et problem.

En af de ting, der med sikkerhed vil vække begejstring, er, at man slipper for service og vedligeholdelse af diverse fastsnegle og flexsnegle samt kondens i sneglehoveder og nedløb, som normalt medfører en del rengøring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er også vigtigt at få med, at denne nye løsning ikke er dyrere end de principper og løsninger, man kender til i dag.