Transporten til slagteriet er ikke blot grisens sidste rejse - det er også den dag i grisens liv, hvor den får de allerfleste nye indtryk og oplever allerflest forandringer.

Forud for køreturen har en del slagtesvin allerede været på en anden skelsættende rejse, nemlig når de som fravænnede 30-40 kg-grise er blevet transporteret fra smågriseproducenten og frem til slagtesvineproducenten. Denne rejse har for mange danskfødte grise været betydelig længere end slagteritransporten, idet der hvert år eksporteres omkring 10-15 millioner levende grise ud af landet, hvoraf de fravænnede grise udgør hovedparten.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.