I landbruget har omstillingen til at dyrke flere proteinafgrøder været i gang i en årrække. I første omgang næsten udelukkende til foder, men de senere år i stigende grad til fødevareproduktion, selv om det stadig er en lille niche.

Udviklingen i dyrkning af proteinafgrøder i de senere år og andelen af arealet, der er dyrket økologisk, kan ses af tabellen. Den viser tydeligt, hvordan de 'små' afgrøder først er taget ind i den økologiske dyrkning. Der er meget fokus på bælgsæden på grund af det høje proteinindhold, og at bælgfrugter er særligt nævnt i kostanbefalingerne.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.