Gær er let fordøjeligt og derfor velegnet som proteinkilde i dyrefoder. Kød er en værdifuld proteinkilde i den norske kost, men i Norge har vi ikke landbrugsjord nok til at producere alt det protein, vi skal bruge til dyrefoder. Derfor er vi afhængige af at importere proteinrige foderingredienser, såsom soja og raps.

En af de få muligheder vi har for at øge selvforsyningsgraden er derfor at udvikle alternative proteinkilder, som ikke optager landbrugsjord, der anvendes til fremstilling af fødevarer til mennesker.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.