Abonnementsartikel

Lavprotein-blandinger giver mere energi til søernes mælkeydelse, hvilket betyder, at pattegrisene vokser bedre i den efterfølgende diegivnings-periode.

Miljøhensyn og den globale forsyningssituation gør det relevant at vurdere, om det er muligt at spare på protein i foderet. Et stort øko-projekt på AU Campus Viborg i Foulum viser, at det tilmed kan have en positiv effekt på produktiviteten at reducere foderets proteinindhold til søer tidligt og midt i drægtighedsperioden.

Økoprojektet "WI-FI", der omhandler vinterfodring af økologiske søer, har vist særdeles lovende resultater. Projektet går ud på at reducere protein-indholdet i foder til drægtige, økologiske søer, og resultaterne bør også give stof til eftertanke i konventionelle sobesætninger.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.