Sojakager er en fremragende proteinkilde til husdyr i form af sojaskrå og sojamel. Det er den mest almindelige ingrediens i foder til både grise, kyllinger og kvæg, når det gælder protein. Men på grund af store prisudsving og problemer med bæredygtighed, er der en aktiv søgen efter alternativer til sojaprotein i husdyrfoder. Produktionen af sojabønner er i visse verdensdele associeret med afskovning og ødelæggelse af natur.

Men før man bare udskifter soja med andre alternativer er det nødvendigt at analysere om blandt andet transport og forarbejdning giver bedre bæredygtighed end soja. Økonomi og proteinkvalitet er også vigtige områder, som man ikke kommer udenom, hvis man vil udfase soja i foder.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.