Restaurering af Tullstorpsåen, et samarbejde mellem landmænd og myndigheder.

I løbet af 2017 vil jeg skrive cirka fem artikler i Agro (Agrologisk) om landbrug, set fra en skånsk synsvinkel. Jeg vil skrive om vandmiljø, gødning og planteavl, og generelt om forskelle på at drive landbrug i Danmark og Sverige, som kan være ganske store. Øresund er bare fire kilometer bredt på det smalleste sted, men somme tider skulle man tro, det var 400 kilometer. Nogle ting er fornuftige i det ene land og tåbelige i det andet land.

Min hustru og jeg kommer begge fra landet, og vi købte i 2006 to planteavlsgårde syd for Malmø i Skåne. Jeg er cand.scient. i fysik og kemi og PhD i kemi. I cirka 10 år havde jeg en akademisk forsker-karriere, som blev efterfulgt af cirka 25 år i en af verdens største lægemiddelsvirksomheder - først som forsker, derefter i forskellige lederstillinger. Siden 2006 har vi udvidet vort landbrug, og de seneste år har jeg brugt det meste af min tid på landbruget.

... Dette projekt er et eksempel på noget, som er mere fornuftigt i Sverige end i Danmark...

Restaureringen af Tullstorpsåen - et vellykket samarbejde

I denne udgave vil jeg skrive om restaureringen af den lokale å, Tullstorpsåen - som løber igennem vores landbrug - i et vellykket samarbejde gennem cirka 10 år mellem landmændene langs åen og myndighederne, især Lensstyrelsen. Dette projekt er et eksempel på noget, som er mere fornuftigt i Sverige end i Danmark. Projektet har et samlet budget på op mod 50 millioner kroner, hvoraf mindst 95 procent er betalt af myndighederne.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind