Martin Bach driver landbrug sammen med sin far Johannes Bach, det sker dels fra hans fars ejendom Nørgård, men også fra Martins egen ejendom Hvidegård, som ligger tæt på. Samarbejdet sker med udgangspunkt fra faderens ejendom, hvor maskinerne er placeret og afgrøderne opbevares. De ejer hver især halvdelen af de i alt 220 hektar, de driver, ud af disse er syv hektar forpagtet.

Indtil nu har de arbejdet sammen i 11 år, og har ikke andre ansatte. Det er planen på sigt, at Martin Bach skal overtage faderens gård.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Atypisk konstruktion omkring samarbejdet

For at holde samarbejdet imellem Martin Bach og hans far simpelt, forpagter han al sin jord ud til hans far.

- Det gør, at vi kan nøjes med en markplan og EU-ansøgning, min far ejer også alle maskinerne, fortæller Martin Bach.

Det korn han skal bruge til grisene køber han også af sin far, derudover oplyser han, at de har lavet skøn over de timer, han bruger i marken og maskinhus, som han får et fastsat beløb for.

- Kornforbrug, forpagtning og aflønning afregner vi hvert kvartal, og taksterne justerer vi cirka hvert halve år i forhold til markedspriserne på korn og forpagtning. På den måde tager vi ikke hensyn til, hvad der gror hvor, og i det daglige tænker vi heller ikke over, hvis jord vi arbejder på, fortæller han.

I Agro, der udkommer i dag fredag den 10. juni kan du læse mere om deres landbrug, maskinparken, deres mejetærsker og om at blande efterafgrøder i gyllen og udsprede de to ting sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men allerede nu kan du læse artiklen gratis ved at klikke her: