En af de helt store udfordringer med præcisionsudstyr er, at mange maskiner og terminaler ikke kan tale sammen, lyder det fra Agros markskribent.

Før du får skudt de sidste maskininvesteringer af i år, så prøv at smutte forbi AEFs Isobus-database, og tjek, om din nye maskine kan tale sammen med dit eksisterende grej. En af de helt store udfordringer med præcisionsudstyr er, at mange maskiner og terminaler ikke kan tale sammen. For nogen af dem kræver det lige et ekstra kabel, andre skal have en opdatering, og andre igen vil aldrig komme til at tale sammen, fordi udstyret ikke er kompatibelt.

Skyder skylden på hinanden

En af de helt store udfordringer med præcisionsudstyr er, at mange maskiner og terminaler ikke kan tale sammen

Christina Yding Hahn Elgaard

Ofte kan dette give gnidninger mellem to maskinproducenter, når du som landmand står og skal i gang med præcisionsjordbrug. Når du skal købe, er der nærmest igen grænser for, hvad en maskine med Isobus kan. Og ja, i teorien er det korrekt, at den kan kobles sammen med alle andre maskiner. Udfordringen er blot, at en del sælgere ikke er helt nede i materien, når det kommer til kompatibilitet mellem mærker, og ej heller er software-specialister.

Det er ikke som sådan en udfordring som køber, hvis det hele kører efter planen. Det bliver det dog, hvis du løber ind i problemer. Rigtig mange landmænd har oplevet, at producenterne spiller bolden frem og tilbage i forhold til skyld. Det er ærgerligt at bruge tid på. Derfor kan det anbefales at benytte de hjælpemidler, der findes på markedet, så du selv kan træffe en objektiv beslutning før køb.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind