Stig Kingo har fordoblet sit hybridvinterbyg areal i år, fordi det giver rigtig god mening.

I år har han sået 40 hektar med Hyvido fra Syngenta, og det er dobbelt så meget som sidste år, hvor der var sået 20 hektar almindelig vinterbyg og 20 hektar Hyvido på arealet. Han har udlagt Hyvido på hele sit vinterbyg areal med vinterbyg, og grunden er enkel.

"Udbyttemæssigt gav min Hyvido vinterbyg sidste år lige så meget på sandet jord, som almindelig vinterbyg gjorde på den gode jord. I år forventer vi at få et endnu højere udbytte, hvis vejret er med os," fortæller Stig Kingo, udover at dyrke vinterbyg i sit sædskifte løser Stig Kingo også maskinstationsopgaver i området og har en produktion af rullegræs til anlægssektoren og private.

"Vi har en meget sandet jord, og der kan vi se, at hybridvinterbyggen står stærkt i forhold til almindelig vinterbyg. Vi har også set i denne tørkeperiode, at den ikke skal have så meget vand, som vi havde forestillet os, fordi den står så stærkt så tidligt," fortsætter Stig Kingo.

Alle de år han har haft Hyvido, har den klaret sig bedre end den almindelige vinterbyg, derfor er han nu overbevist om, at det giver bedst mening med hybridvinterbyg på sine marker.

"Det gode ved hybridvinterbyg er også, at det sås tidligt og høstes tidligt, og på den måde kan jeg udvide sæsonen lidt. Og så vi kan prøve at få det til at tælle med som efterafgrøde i sensommeren."

Det betyder også noget for Stig Kingo, at han får en personlig og kompetent rådgivning med i pakken.

rich-media-1
Stig Kingo i marken med markspecialist Henrik Ryberg fra Syngenta. Foto: AgriKom

"Som en ekstra fordel ved at vælge Hyvido får vi også en leverandør, der følger op på deres produkter. Det er et kæmpe plus for mig, at jeg kan ringe, hvis jeg har spørgsmål vedrørende min sort, og at jeg ved, at det er medarbejdere, der har en utrolig viden om dyrkning af vinterbyg samt står til rådighed ved selv de mindste spørgsmål. Det betyder meget for mig."