Kemigiganten Corteva åbnede for nylig en ny produktionsfacilitet i Frankrig. I den forbindelse løftede virksomheden sløret for nye produkter og strategi.

På et samlebånd glider tomme og halvgennemsigtige plastflasker afsted på et transportbånd, hvorefter de bliver fyldt med væske og får mærkater på. Kort tid forinden klippede Susan Lewis, der er senior vicepræsident i enterprise operations ved Corteva Agriscience, et blåt bånd over, der symboliserede åbningen af en ny pakkehal på virksomhedens produktionsfacilitet i Cernay i Alsace-Lorraine, der ligger i det nordøstlige Frankrig. Hun blev flankeret af flere lokalpolitikere, der var til stede for blandt andet at sætte fokus på de cirka 50 nye job, fabrikken kommer til at skabe i løbet af de næste fire år.

Flaskerne på transportbåndet bliver her ved indvielsen fyldt med vand for i første omgang at vise anlægget frem, men inden længe ender virksomhedens nye produkt Univoq, der skal bekæmpe septoria i hvede, i plastflaskerne. Produktet er baseret på et nyt aktivstof med navnet Inatreq, der er kommet til verden ved hjælp af en bakterieproces.

- Vores udviklingsafdelinger udvikler både produkter med et kemisk-syntetisk fokus, men nu også produkter baseret på fermentering af bakterier, siger Eric Dereudre, der er direktør for Corteva Agrisciences nordeuropæiske aktiviteter.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind