No-till messen Groundswell henvender sig både til den konventionelle og økologiske landmand, men fællesnævneren for messen er at ploven er en saga blot.

Sidst i juni måned var en flok på omkring 25 landmænd, hovedsageligt økologer, på studietur til England arrangeret af Økologirådgivning Danmark. Med fokus rettet mod jordfrugtbarhed og pløjefri dyrkning besøgte gruppen no-till-messen Groundswell samt to økologiske bedrifter for at blive klogere på, om det kan lade sig gøre at gå i retning mod at bearbejde jorden mindre - uden brug af konventionelle hjælpermidler.

Ploven er begravet

Groundswell-messen afholdes på Lonnock Manor Farm ved Weston nord for London, og knapt har man sat sine fødder på ejendommen, før man straks ser gårdens gamle 6-furede Dowdeswell-plov, der som blikfang er støbt ned i jorden og knejser op i luften. Foran står et kors af træ med tekst "RIP" som tydeligt bevis på, at her på i firmaet er pløjning en saga blot!

I år afholdtes Groundswell for tredje gang og ikke med specielt fokus på økologi, men til gengæld på Conservation Agriculture og reduceret jordbearbejdning som helhed med en kombination af oplæg, faglige diskussioner og maskindemonstrationer.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind