Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Paradigmeskifte til gavn for både miljø og landbrug

Af Dan Bjerring, Christiansborg - 17. feb. 2016 KL. 14:42

Den sidste tids mediestorm mod miljø- og fødevareministeren er udtryk for en bagside i politik, mener Mette Bock (LA)

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er i den oppositionelle skudlinie i disse dage, og beskyldningerne fyger mod hende for at have vildledt Folketinget. Men Liberal Alliances fødevareordfører Mette Bock afviser beskyldningerne mod ministeren:

- Jeg har deltaget i forhandlingerne, hvor vi har fået fremlagt utallige papirer med tal og regnestykker. Der er stillet spørgsmål, og der er givet svar. Jeg har tillid til, at det kæmpe store paradigmeskifte, der nu gennemføres, vil være til gavn for både landbrug og miljø, siger Mette Bock til Maskinbladet og opfordrer sine forligspartnere til at slå koldt vand i blodet.

citat startcitat start

- Jeg har tillid til, at det kæmpe store paradigmeskifte, der nu gennemføres, vil være til gavn for både landbrug og miljø,

- Mette Bock, Liberal Alliance

citat slutcitat slut

Noget på hjertet

Hun slår fast, at det er en del af aftalen, at hvis der skulle vise sig problemer, skal man målrettet gå ind og løse problemerne, hvor de er.

Samtidig understreger hun, at alle politikere hver eneste dag modtager henvendelser fra interesseorganisationer:

- De har noget på hjertet, som de gerne vil have indflydelse i. Det er der intet nyt i, og det ligegyldigt hvilket politikområde. Politikeren skal så vurdere de fremførte argumenter for og imod et bestemt forslag og træffe sin selvstændige beslutning, siger Mette Bock.

Bagside i politik

Hun mener, at den sidste tids mediestorm mod ministeren er udtryk for en bagside i politik:

- Det bliver meget hurtigt noget personligt, og det bryder jeg mig ikke om. Jeg opfordrer derfor folk til at læse, hvad der står i landbrugsaftalen. Der står udtrykkelig, at der skal være en balance mellem natur og landbrugserhverv, og at der skal sættes målrettet ind mod eventuelle problemer. Vi flytter os fra generelle virkemidler, til at regulere på baggrund af faktuelle tal. Det er et kæmpe stort fremskridt for alle, forklarer Liberal Alliances fødevareordfører.

Det vil i øvrigt komme som en kæmpe overraskelse for hende, hvis det skulle vise sig, at der ender en stor regning hos vandforbrugerne, fordi landmænd skal kompenseres for reduceret gødningsforbrug:

- Nu skal de nye regler rulles ud, og viser der sig problemer, må vi tage dem op og få dem løst. De mange virkemidler er jo indført, fordi der er en formodning om, at de virker, slutter Mette Bock.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame