Landbrugsmessen Gl. Estrup 2015 afvikles den 30. og 31. maj, og traditionen tro præsenteres der en bred vifte af aktiviteter og indslag for både børn og voksne.

Djurslands nationalret

I år har messens fødevaretema fået titlen ?Djurslands Nationalret - i børnehøjde?. På Djursland vil man ikke stå tilbage for nogen, og derfor skal Djursland have sin egen nationalret. Arrangørerne har inviteret skolebørn på 6. klassetrin fra fire forskellige skoler på Djursland til at deltage i en konkurrence om Djurslands Nationalret. Vinderen findes på landbrugsmessen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som en del af temaet kan også opleves historisk køkken med arbejdende stande, hvor der demonstreres det gamle håndværk omkring fremstilling af produkter, og bydes på smagsprøver af forskellige retter.

Shows og opvisning

I opvisningsringen ved det store tematelt, bliver der lørdag afholdt børnedyrskue, linedance og hundedressur, og søndag bliver der opvisning med rope-skipping og segway-kørsel. Begge messedage vil der også være hesteopvisning med forskellige hesteracer i både kørsel og dressur.

Traktortræk

Søndag formiddag afholdes traktortræk af foreningen Farm Cup. På landbrugsmessen afvikles den første af i alt syv konkurrence i Farm Cup serien.

Traktortrækket består af tre klasser:

- Farm 1 3.500 kg og max. 6 liter motor

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Farm 2 4.500 kg og 8,3 liter motor

- Farm 3 5.700 kg og 8,3 liter motor

I alt deltager der cirka 25 deltagere med traktorer med en ydeevne helt op til 1.500 hk.