Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

BMG forventer stigende eksport af dansk møllehvede

Af esu - 9. maj. 2017 KL. 13:33

BMG gør dagligt en stor indsats for at få dansk møllehvede tilbage på eksportmarkederne fortæller Jens Møller Lund fra BMG.

Tidligere har dansk hvede været meget svær at afsætte til verdensmarkedet som møllehvede. Det skyldes den systematiske undergødskning der i mange år har umuliggjort at producere den ønskede kvalitet.

- Vi oplevede allerede nogen effekt af landbrugspakken for høst 2016, hvor en øget gødskning gav de rette kvaliteter i et noget større omfang end tidligere. Det har med det samme givet en positiv udvikling i eksport af møllehvede, udtaler Jens Møller Lund, BMG.

Efterspørgsel på møllehvede

- Dansk landbrugsproduktion generelt har et rigtig godt ry i udlandet, fortsætter Jens Møller Lund, der dagligt er i kontakt med mange udenlandske kornkøbere på engrosmarkedet. I disse uger har vi meget travlt med at afskibe møllehvede til eksport og vi oplever lige nu en stigning i antallet af forespørgsler fra udenlandske engroskøbere der vil købe dansk møllehvede til høst 2017. Vi har en forventning om at vi i høståret 2017 kan eksportere endnu mere møllehvede, uddyber Jens Møller Lund, BMG.

Kvælstof giver bedre afregning

Få justeringer i dyrkningsstrategien gør det realistisk at øge proteinindholdet. Tager de danske landmænd den gammelkendte tredelte tildeling af N i brug, hvor sidste tildeling af 15-20 procent af N-mængden spredes ud midt/sidst i maj, vil landmændene igen have en realistisk mulighed for at kunne producere møllehvede og dermed opnå en bedre afregning, afslutter Jens Møller Lund.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame