Majbritt Bergholdt fra Bygholm Landbrugskole fik førstepladsen med sin opgave om Turn around i landbruget.

Majbritt Bergholdt har skrevet en opgave, hvor kun sætter spørgsmålstegn ved, om landbrugets rådgivningssektor er dygtige nok til at rådgive landmændene i den nødvendige turn around, som hun mener landbruget står overfor. I forbindelse med sit projekt har Majbritt Bergholdt været i praktik hos rådgivningscenteret LMO, hvor hun blandt andet lavede en kritisk gennemgang af nogle af de turn around cases, som de allerede havde udført. LMO valgte at lade hende indgå i en gruppe som skulle lave et forbedringsprojekt for rådgivningscenterets fremtidige turn aroundprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konklusionen i Majbritt Bergholdts hovedopgave blev, at hvis rådgivningsbranchen husker at inddrage personer udenfor erhvervet, er de i stand til at løfte opgaven med turn around. Det er dog vigtigt at konsulenterne hele tiden efteruddanner sig og kommer uden for deres egne cirkler. Sluttelig konkludere hun at det er vigtigt, at rådgiverne følger op efterfølgende, så landmanden ikke blot falder tilbage til tidligere handlemønstre.

- På skolen er vi selvfølgelig glad og stolt over at en af vores elever har vundet, udtaler Keld Kallestrup, som er ledelsesunderviser på Bygholm Landbrugsskole, og fortsætter:

- Vi er dog særlig glade for, at dommerkomitén kunne se de kvaliteter og den dybde der var i opgaven.

På 2. pladsen kom en tremandsgruppe fra Dalum, der havde anlyseret produktion af hestebønner til svinefoder som alternativ til soja.

På 3. pladsen kom to elever fra Nordjyllands Landbrugsskole, der var gået sammen om hovedopgaven "Fælles pakning og afsætning af Vildemose Kartofler"