Lyt til artiklen:

Specialbygget Tim-vogn fra Thyregod

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Thyregod har for ganske nyligt færdiggjort to specialbyggede kartoffelvogne, og på Landsskuet kan en af dem besigtiges på Thyregods stand.

Der er tale om standard TIM-vogne, som har fået monteret aktiv beluftning af vognkassen, og de er blevet i stand takket være et godt samarbejde med Traktorgården Give.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vognene er en standard TIM 180/230, men forrest springer en eldrevet ventilator i øjnene, og kaster man et blik ind i vognkassen, vil en rundbuekanal også skille sig ud.

rich-media-2
Blæseren kan yde 37.000 kubikmeter luft i timen ved 1.400 omdrejninger i minuttet. Diameteren er 80 centimeter og den drives med 380 volt. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Køberen af vognene er nemlig Heine Hyldahl, der har stor erfaring med at køre kartofler hjem fra marken, parkere vognene, tilslutte blæseren til elstikket, og lade kartoflerne stå til fortørring direkte i vognene.

Senere læsses kartoflerne i pallekasser til langtidsopbevaring, og erfaringen er som tommelfingerregel, at hvis de får lov at stå med ventilation fra eftermiddagen til sidst på formiddagen dagen efter, er de tørre og lagersikre. Heine Hyldahl har i øvrigt også af og til brugt sine gamle vogne til at tørre et parti korn direkte i vognkassen.

rich-media-3
Rundbuekanalerne er G2500 med 2 millimeterhuller. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Heine Hyldahl skal dog ikke bruge vognene før kartoffelsæsonen, så Thyregod har fået lov til at tage en af dem med til Landsskuet. Dét glæder Kurt Gjødsbøll fra Thyregod, for som han siger:

- Alle kender de røde TIM-tipvogne, men at se dem med integreret rundbuekanal og en eldrevet ventilator vil være en ny oplevelse - og forhåbentligt en inspiration for mange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Thyregod tror desuden på, at der er basis for at sælge flere TIM-vogne med individuelle konfigurationer. Blandt andet fordi de bygger vognene i Danmark, og derfor relativt nemt kan tilpasse vognene til specielle formål, og endda levere dem i kundens foretrukne farve.

rich-media-5
Ventilatoren kobles til almindeligt 380 volt. Foto: Theis Meilby Eriksen.