Lyt til artiklen:

Kimadan viser en stærkere hydraulisk gyllemikser

00:00
Hastighed: ???x
01:44

LANDSSKUETS NYHEDSPRIS: Der er behov for stadigt kraftigere gyllemiksere til at håndtere det tunge arbejde med at røre gyllen op i tankene, gøre den pumpbar og fordele næringsstofferne jævnt i alle de mange kubikmeter gylle, der er i tankene.

For at løse opgaven har flere maskinstationer spurgt AP-K om ikke, de kunne finde på noget. Udviklingsarbejdet er sket i tæt samarbejde med en af dem, der både har lagt mikser, gylle og traktor til undervejs i projektet. Resultatet er blevet en ny og stærkere gyllemikser med hydraulisk drift. Den har fået modelnavnet Kimadan Multimikser H120.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De mest synlige komponenter er et helt nydesignet mikserhoved og en høj, slank olietank på miksertårnet. Olietankens design er med til at sikre maksimal køling af hydraulikolien, men systemet anvender også en egentlig oliekøler for at sikre maksimal ydeevne.

Rent teknisk er der behov for en traktor med mindst 120 hestekræfter. Oliestrømmen er op til 215 liter pr. minut ved 250 bar, hvilket vil resultere i, at propellen teoretisk set roterer med 1.000 omdrejninger i minuttet, men det vil afhænge af konsistensen af det gylle, der skal omrøres, og hvor i omrøringsfasen man er.

Også opgraderingskit

AP-K har under hele processen med at udvikle den nye Kimadan Multimikser H120 haft for øje, at den nye tekniske udrustning skulle kunne eftermonteres på gamle Kimadan Multimiksere. Systemet kan derfor leveres som et kit, så fingernemme kunder selv kan opgradere deres gamle miksere, eller få den lokale maskinhandler til at gøre det.